Honda dízelek a GM-nek?

2001.05.31. 17:06

 
   
   

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Honda saját dízelmotor kifejlesztésén fáradozik, nemrég azonban az is felmerült, hogy ezekből kétliteres a motorokból a General Motorsnak is szállítanának. Az ötlet az Isuzutól való, amely részben a GM legfontosabb dízelmotor-szállítója, részben viszont a Honda bérpartnere lesz a fejlesztés során. A megállapodás több okból sem elképzelhetetlen: egyrészt a Honda benzinmotorokat szállít a General Motorsnak, másrészt ősztől a GM és a Honda is használja az Isuzu 1,7 literes dízelmotorjait, így kézenfekvő volna egy újabb motorszállítási megegyezés a három cég között. Ha létrejön az üzlet, akkor könnyen elképzelhető, hogy a közepes Opel típusok (Vectra, Astra) utódai is megkapnák az eredetileg a Honda Accord számára kifejlesztett motort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.