Hyundai sportkocsi Mercedes motorral?

2001.06.18. 14:20

 
   
   

Úgy néz ki, hogy a koreai gyártó a DaimlerChryslertől egyes motorjait építené be hamarosan megjelenő, GK típusjelű sportkcsijába. A Tiburon, illetve Coupé néven forgalmazott modell utódja eleinte a jól ismert 1,6 és kétliteres négyhengeresekkel, és a cég 2,7 literes V6-osával jelenik meg, a Mercedes motorokat később, a kabrió változat megjelenésével egy időben plántálnák a motorháztető alá. Valószínű, hogy a Mercedes C osztályban használt négyhengeres és V6-os motorokról lenne szó, bár pontosat még nem tudni. A szokatlan lépésre, hogy a Mercedes kiadja féltve őrzött motorjait, a Hyundai szóvivője szolgált magyarázattal. Elmondta, hogy itt egy csereügyletről van szó: "Mi adjuk a tömeggyártású kisautókkal szerzett tapasztalatainkat, cserébe mi is profitálhatunk a Mercedes motorépítési tapasztalatából."

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.