Milliók egy ígéretért

2001.07.02. 17:26

 
   
   

Egy londoni Lamborghini kereskedőnek 2,6 millió dollárt ítélt meg a bíróság a DaimlerChryslerrel szembeni perében. A Portman Lamborghini 1987-ben, amikor az akkor még egyedülálló Chrysler felvásárolta a bajba jutott olasz sportkocsigyártót, a földkerekség egyik legnagyobb Lamborghini-kereskedése volt. Amikor Lee Iacocca, a Chrysler akkori elnöke bejelentette, hogy egy új, olcsóbb modellt is piacra dobnak a Diablo árának a negyedéért, a Portman egy ötéves fejlesztési programba fogott, ám 1992-re világossá vált, hogy az új modell soha nem lát napvilágot, a Portman Lamborghini pedig csődbe ment. Az ítélet ellen a Chrysler fellebbezést kíván benyújtani. A sors iróniája, hogy a Lamborghini új tulajdonosa, a Volkswagen időközben bejelentette, hogy belekezd egy "olcsó" Lamborghini típus fejlesztésébe...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.