A Mini megnyerte első díját

2001.07.18. 11:57

 
   
   

Újautó-díjakat osztott az AutoExpress elnevezésű brit újság. A szavazáson a szaklap hivatásos tesztelői által kipróbált autókat értékelték, 18 kategóriába sorolva. A legtöbb díjat, szám szerint hármat a Ford és a BMW vihette haza, a buszlimuzin szegmensben a Galaxy, családi autó kategóriában a Mondeo, míg a legjobb kompakt családiak között a Focus vitte el a pálmát.
A presztízs kategóriák közül a két kisebbikben a BMW diadalmaskodott, a 3-as és az 5-ös sorozattal, míg a presztízsautók nagykategóriájában a Mercedes S-osztálya volt a legjobb. A BMW harmadik győzelmét a 330d-nek köszönheti, természetesen dízel kategóriában. Az év legjobb autója díjat az új Mini nyerte, a tesztelők el voltak ragadtatva a kisautótól. Különdíjat értek a Renault biztonsági fejlesztései, míg a különleges autók gyártói közül a Lotus Seven legsikeresebb replikáját készítő és folyamatosan fejlesztő Caterham kapott díjat.
Legjobb roadster kategóriában a Lotus Elise nyert, maga mögé utasítva a Porsche Boxstert és a Toyota MR2-t, míg a kupéknál az Audi TT-je volt a kedvenc. Legjobb kisautó a Fabia, kabrió pedig a Peugeot 206 CC. A kombik közül a Volvo V70-est, míg sportautókból az Impreza WRX-et választották. A terepjárók két kategóriában kerültek értékelésre, az off-road autók közül a Land Rover Discovery II, míg a szabadidő-terepjáróknál a BMW X5 lett a győztes. A kis buszlimuzinok között a Zafira nyert, ismét kapott egy díjat a Toyota Yaris, a legjobb olcsó autó pedig a Daewoo Matiz lett.