Kőkemény terepjáró készül a Kiánál

2001.08.07. 17:00

 
   
   

Szinte bizonyos, hogy nem Sportage néven mutatják be a Kia új terepjáróját, amely jövő januárban, Detroitban lesz először látható. Az új modell ugyanis nem egy súlycsoport a Sportage modellel: annál sokkal nagyobb, erőteljesebb lesz, és párhuzamosan gyártják majd a két típust. Az autó meglepő módon semmilyen rokonságban sincs a Hyundai nemrég megjelent Santa Fe típusával, bár a két autó nagyon hasonló méretű. A magyarázat egyszerű: a fejlesztést még azelőtt megkezdték, hogy a Hyundai megvette volna a Kiát. És épp ez a magyarázata annak, hogy a koreaiak megtartották a típust. A létraalvázas konstrukció komolyabb terepjáró képességeket sejtet, mint amire a Santa Fe képes, így valószínű, hogy a két modell tulajdonságai jól kiegészítik majd egymást. Eszerint a Kia újdonságát elsősorban a keményebb terepezőknek ajánlják majd, míg a Santa Fe megmarad a hobbiterepjárók szerelmeseinek. Az autót Európában is bemutatják 2002 tavaszán, Genfben, míg a forgalmazás várhatóan a jövő év végén kezdődik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.