Megkezdődik az új Jensen sportautó forgalmazása

2001.08.21. 12:02

 
   
   

Jövő héttől ismét vásárolhat Jensen sportkocsit, akinek ez minden vágya, ugyanis a Liverpoolban székelő cég hosszú szünet után visszatért a szorítóba. Autójuk, az S-V8 a legjobb Jensen hagyományokat követi: finoman szólva is furcsa, agresszív, minden nőies bájt nélkülöző macho-design, iszonytató teljesítmény, pillekönnyű karosszéria. Az autó ára 150 híján negyvenezer angol font, azaz átszámítva egy kicsit több, mint 16 millió forint, ami nem is számít olyan soknak ebben a kategóriában: hasonló áron lehet hozzájutni egy Porsche Boxsterhez, vagy egy alap TVR-hoz is.

 
   
   

És hogy ezért a pénzért mit kap a vásárló? 330 lóerős 4,6 literes Ford motorral felszerelt orrmotoros, hátsókerék-hajtású, alumínium karosszériás roadstert, amely 260 km/h körüli végsebességével, és öt másodpercen belüli gyorsulásával (0-ról 100 km/h-ra) nemigen talál ellenfelet az utakon, keresztlengőkaros futóművével pedig élvezetes partner a szerpentineken való vagánykodáshoz. A nagymúltú márka feltámasztói szerint azonban ez csak a kezdet: hamarosan érkezik az autó erősebb változata, és a zárt C-V8 változatok is.

 
   
   

A Jensen a 70-es években mutatott be utoljára új modellt, és az olajválság óta már több kézben megfordult. Fénykorában, a 50-as, és 60-es években a cég kivételesen csúnya, és villámgyors autóiról volt híres, többek közt a CV8-ról, amely a jelenlegi autók szellemi elődjének is tekinthető.