A Goodyear új anyagú abroncsokat fejleszt

2001.08.31. 11:21

 
   
   

Hamarosan bajban leszünk, ha az autók kerekeiről esik szó: a gumiabroncs kifejezés elavulttá válik, hiszen gumi helyett hamarosan poliuretánból készülhetnek az abroncsok. Az újfajta alapanyag kerekekben való alkalmazásának kutatását az Amerityre nevű cég kezdte meg nemrég, és a konkrét termékek fejlesztésébe most a Goodyear is beszállt. A poliuretánból készült kerékabroncsok a hírek szerint csaknem minden szempontból jobbak, mint gumi-alapanyagú társaik: olcsóbbak, könnyebben gyárthatók, jobban bírják az igénybevételt, és mindenekelőtt újra feldolgozhatóak. Emellett az Amerityre szóvivője szerint ezekkel az abroncsokkal nemigen fordulhat elő a Ford és a Firestone háborúságának középpontjában álló futófelület-levállás sem. Természetesen az újdonság hátrányos tulajdonságairól nemigen nyilatkoznak, ezekre biztosan csak akkor derül fény, ha az első sorozatgyártású termékek piacra kerülnek, erre azonban még legalább három évet várni kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.