Nincs kivétel az autógyártóknak?

2001.09.10. 12:15

 
   
   

Hamarosan megszűnhet az a kiskapu, amely biztosította, hogy Európában az autógyártók kizárólag saját márkakereskedőiken keresztül forgalmazhassák termékeiket. A kérdéses szabály egy ideiglenes kivétel, amely 2002-ben jár le, ám megújítására egyre kisebb az esély: az EU illetékese a minap úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi szabályozás nemigen tartható, mivel nem szolgálja a fogyasztók érdekeit, ugyanakkor folyamatos problémaforrás. Az autógyártók eddig azzal védekeztek, hogy a kivétel az autósokat szolgálja, mivel a gépjárművek olyan eszközök, amelyek forgalmazása, és javíttatása szakmai hozzáértést követel, ugyanakkor számos elemző, és a fentiek szerint maga az EU is arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi rendszer kedvezőtlen a piaci verseny kialakulására nézve, és az árak mesterséges szinten tartását szolgálja. Amennyiben a kivétel megszűnik, úgy az EU tagállamokban hamarosan akár nagyobb áruházakban is lehet majd autót vásárolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.