Bemutatták az új BAR versenyautót

2001.12.18. 14:54

 
   
   

A British American Racing ma mutatta be BAR004 típusjelzésű versenyautóját, amellyel a 2002-es Formula 1-es futamokon Jacques Villeneuve és Olivier Panis áll majd rajthoz. A tavalyinál kecsesebb, kevésbé szögletes vonalvezetésű autóba a Honda új fejlesztésű, RA002E típusjelű motorja kerül, amely a hírek szerint nem csak erősebb, de jelentősen könnyebb és tömörebb építésű is lesz, mint közvetlen elődje. Az új autó bemutatását kihasználva a csapat több fontos bejelentést is tett. Többek közt kiderült, hogy a csapat három évre szóló megállapodást kötött a Hondával. A tervek szerint azon felül, hogy a BAR továbbra is megkapja a japánok által fejlesztett motorokat, a Honda mérnökei az autó többi elemének - karosszéria, váltó, futómű - fejlesztésében is részt vállalnak.

 
   
   

A cél természetesen egy közös világbajnoki cím, de ez a lépés azt a feltételezést is megerősíteni látszik, hogy hosszabb távon a Honda a BAR-t saját gyári csapatává szeretné tenni. A másik nagy horderejű bejelentés a csapat új vezetőjének bemutatása volt: a leköszönő Craig Pollock helyét David Richards veszi át, aki korábban a Subaru világbajnok ralicsapatát és egy rövid ideig a Benetton istállót is vezette.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.