Westfield XTR 2, az utcai versenyautó

2001.12.21. 14:14

 
   
   

A könnyű Super Seven replikáiról ismert cég új típussal áll elő. Az XTR 2 a cég hagyományaihoz híven pillekönnyű építésű és villámgyors jármű, amely utcai használatra ugyan csaknem alkalmatlan, de a versenypályán aligha akad ellenfele. A csőváz-szerkezetre épülő, műanyag karosszériás autó menetkész állapotban alig 400 kg, állítható futóműve és fékrendszere a versenypályákról származik. Az autót hatsebességes, szekvenciálisan kapcsolható váltón keresztül a vezető háta mögé épített 1,3 literes 175 lóerős négyhengeres hajtja, amely a Suzuki GSX-R 1300 Hayabusa típusú motorkerékpárból származik.

 
   
   

A menetteljesítményekről egyelőre hallgat a gyártó, bár valószínűleg hasonló képességekkel rendelkezik, mint az azonos motorral hajtott és hasonló súlyú, de kevésbé áramvonalas Westfield Megabusa, amely mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra. Egy XTR 2 persze nem olcsó mulatság: egy nyers, a motort nem tartalmazó építőkészlet, amelyet a megrendelő maga rakhat össze, 12.950 fontba, azaz 5,2 millió forintba kerül, míg egy kész példányért 23.750 fontot (átszámítva 9,5 millió forint) kell fizetni...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.