2003 végén érkezik az új VW Golf

2002.01.09. 13:01

 
   
   

Még csaknem két évet kell várnunk a VW bestseller megújulására. A legfrissebb hírek szerint az új modell a várakozásokkal ellentétben megtartja a jelenlegi modell jellegzetes vonásait, ugyanakkor számos stíluselemet örököl a Phaeton limuzintól, és más, később megjelenő típustól. Az új modell arányai azonban sokat módosulnak: csaknem 10 cm-el nő a tengelytáv, a nyomtáv szélesebb lesz és az A oszlop is előrébb kerül, így az autó jóval tágasabb lesz elődjénél. A változatlan arculat fontos műszaki fejlesztéseket takar: a Golf-jellegzetességnek számító csatolt lengőkaros hátsó felfüggesztést, amely alapkoncepcióját tekintve az első sorozat óta változatlan, független felfüggesztés váltja fel, a motortérbe pedig a legújabb, közvetlen befecskendezéses motorok kerülnek. A csúcsmodellbe állítólag 3,2 literes 230 lóerős V6-os motor kerülhet, bár egyesek szerint - ha megfelelő érdeklődés mutatkozik - akár a Passatból ismert W8-as egy későbbi változata is beépítésre kerülhet. Az autó bemutatójára várhatóan a 2003-as Frankfurti Autókiállításon kerül sor.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.