Leáll a Land Rover Discovery gyártása?

2002.01.16. 15:27

 
   
   

Egy beszállító csődje miatt kerülhet veszélybe a terepjáró további pályafutása. Az UPF-Thompson nevű brit cég mintegy 65 millió dollárral tartozik a KPMG-nek, amely viszont a Land Roveren szeretné behajtani az adósságot. Az UPF-Thompsonnál folyik ugyanis a Land Rover Discovery karosszériájának gyártása, és mivel nincs másik beszállító, amely a munka elvégzését rövid időn belül átvállalhatná, a gyár kényszerhelyzetbe kerül. Ha a Land Rover és a KPMG tárgyalásai nem vezetnek eredményre, a Discovery gyártását le kell állítani, ami több mint 1.400 képzett szakmunkás elbocsátását, és a típus ideiglenes eltűnését jelentené a cég modellpalettájáról. A Land Rover állítólag hajlandó a pénz egy részét kifizetni, bár megegyezés még nem született.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.