Több mint ötmilliárdot vesztett a Ford

2002.01.18. 11:19

 
   
   

Az amerikai gyártónak 1992 óta nem volt ilyen rossz éve. Nyilvánosságra hozták a Ford tavalyi pénzügyi eredményeit: a cég 5,5 milliárd dolláros veszteséggel zárt. A cég normális működtetéséből származó deficit ennek az összegnek csupán a töredéke, 860 millió dollár, a nagyobbik rész az év elején bejelentett gigantikus gumiabroncs-visszahívás, a gyárbezárások, visszahívások és elbocsátások következménye. A 2000-ben elért 3,5 milliárdos nyereséghez viszonyítva még elkeserítőbb a kép. A Fordnál úgy vélik, a nehezén túl vannak, 2002-ben akár már újra nyereséges is lehet a cég. Piaci elemzők szerint a kép nem ilyen rózsás, de a lehetséges 2002-es veszteséget így sem becslik 500 milliónál nagyobbra. Ha nem történik semmi váratlan az idén, akkor a tavalyi lehet a Ford újabb fekete éve. Az utolsó ilyen, az 1992-es volt, amikor a cég 7,4 milliárdot veszített éves szinten.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.