A Mercedes A-osztály új csúcsmodellje

2002.01.18. 13:11

 
   
   

A 210 Evolution néven mutatkozott be a kis Mercedes legerősebb változata. Az autó legnagyobb újdonsága a motortérben rejlik: a 2,1 literes négyhengeres egységet az AMG-nél fejlesztették ki, és kerek 140 lóerő leadására képes. Az Evolution emellett számos sportos kiegészítőt kapott: 17 hüvelykes AMG könnyűfém keréktárcsák, alacsony profilú gumik, átdolgozott lökhárítók, kis hátsó spoiler, küszöbtoldatok és még számos apróság hivatott megkülönböztetni hétköznapi társaitól. Az autó belső terében az alumínium és a szürke különféle árnyalatai dominálnak. Érdekes húzás a Mercedes részéről, hogy bár az autó átalakítása teljes egészében az AMG munkája, mégsem került a gyári tuningcég neve az autó típusjelzésébe.

 
   
   

Sokak szerint azért, mert az A 210-es nem elég vad, hogy illeszkedjen az AMG arculatába: álló helyzetből 8,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége pedig 203 km/h. Az autó március közepén kerül a kereskedésekbe, rövid- és hosszú tengelytávú változatban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.