Lotus Elise új motorral?

2002.01.24. 11:10

 
   
   

Az amerikai Lotus képviselet bejelentette, hogy 2003-ban elkezdik az Elise forgalmazását. A világ egyik legjobb úttartású sportkocsijaként ismert Elise az Espritet váltja fel, és 38.500 dolláros áron kerül a kereskedésekbe. Az igazi hír azonban az, hogy az autót alacsony károsanyag-kibocsátású motorral szerelik fel, ami több mint valószínű, hogy nem a jelenleg használt Rover egység lesz, bár a Lotus szerint a 120 lóerős teljesítmény marad. Emellett az amerikai Elise-eken további változtatásokat is elvégeznek, így lágyabb futóművet és légkondicionálót kap az ultrakönnyű sportgép. A Lotus nagy terveket sző a típussal kapcsolatban: legalább 2.000 autót szeretnének eladni évente, 5.000 darabra növelve a típusból összesen gyártott mennyiséget.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.