Vita a Fiat tulajdonosai közt

2002.01.31. 13:06

 
   
   

A Fiat veszteségei megosztják a csoport többségét birtokló Agnelli családot. A két testvér, a 82 éves Gianni, a konszern elnöke, és 67 éves öccse, Umberto, aki család pénzügyeit irányítja, eltérően nyilatkozott az autós részleg jövőjéről. Gianni Agnelli szerint szó sem lehet róla, hogy az autós üzletágtól megváljanak, még akkor sem, ha az mostanság nehéz helyzetben van. Umberto már korántsem ilyen elnéző.
- Nem tudunk más területeken befektetni, mert az autós részleg segítségre szorul. Izgatottan várom az eredményeket, amelyeket a cégvezetés ígért. Hat hónap múlva meglátjuk.
Belső források szerint a Fiatot birtokló Agnelli család több tagja hasonlóképpen vélekedik: szívesen kihasználnák a General Motorssal kötött szerződés azon pontját, amely szerint a GM két éven belül az autós részleg maradék 80 %-át is köteles megvásárolni. Gianni Agnelli azonban hajthatatlan:
- Hiszünk benne, hogy az autós részleg jó kezekben van - nyilatkozta a Fiat csoport vezető tisztségviselőinek éves összejövetelén.
Kenyértörésre a cég július 25-én esedékes igazgatótanácsi ülésén kerülhet sor, amelynek témája a Fiat első féléves pénzügyi teljesítménye lesz.