Bemutatkozott a Peugeot 307 kombiváltozata

2002.02.01. 16:05

 
   
   

Nálunk előreláthatólag tavasszal jelenik meg a Nyugat-Európában most bemutatott Peugeot 307 SW. Padlólemeze megegyezik az ötajtóséval, de tengelytávja 10, túlnyúlásai pedig 12 centiméterrel haladják meg az alapmodellét, és ez nagyszerű hatással van a belső térre. Fényt, panorámát és markáns külsőt biztosít az autónak a mintegy 5,34 m 2 üvegfelület, melyből a színezett anyagú tető 1,33 m 2-rel veszi ki a részét.

 
   
   

Akár három sor, azaz hét darab ülés is elfér az autóban, bár a gyár figyelmeztet, hogy a hétből csak öt teljes értékű, a maradék kettő inkább csak kiegészítő jelleggel használható. A belső tér kialakításának körülbelül száz variációja van, így egyaránt szállíthatunk nagycsaládot vagy súlyos terheket. Számtalan kisebb tárolórekesz és csomagrögzítő hálók segítik a kisebb tárgyak elhelyezését. Az utazás közbeni szórakozáshoz rendelhetünk 16:9-es monitort, melyen DVD-k vagy videojátékok nézhetők.

 
   
   

Négyféle motorral rendelhető az SW, két benzines (1,6l, 107Le; 2,0l, 134Le) és két Hdi (2,0l, 86Le; 2,0l, 106Le), mindegyik választható ötsebességes kézi, vagy Tiptronic-rendszerű automata váltóval. 15", 16" vagy 17"-es kerekeken gördül az autó, a menetstabilitásért pedig az ABS-t, EBD-t és egyéb okosságokat is magában foglaló ESP felel. A passzív biztonságot hét darab hárompontos öv, hat légzsák és az első ülésben aktív háttámlák szolgáltatják.

 
   
   

Az alapesetben is jól fölszerelt kombi Pack változatában, mely nem rendelhető a gyengébb dízellel, alumínium felnik, automata klíma, önmagától működésbe lépő lámpák, bőrbevonatú kormánykerék, hozzá passzoló váltógombbal és szoknyával, fedélzeti számítógép és biztonsági elektromos ablakemelő található. A további extrák sorát bővíti a tempomat, a parkolóradar vagy az erősebben színezett üvegek.

 
   
   

Tizenhárom külső szín és négy, alumínium betétekkel szerelt belső kivitel közül választhatnak a vásárlók, a zöld árnyalatú Cedar, a kékes Cobalt és a fekete Titanium mellett, a luxust kedvelők rendelhetnek elegáns, titánium elemeket bőrrel kombináló belső teret is.
A magyarországi árakról egyelőre nincs információ.