Bemutatták az új F1-es Ferrarit

2002.02.06. 14:17

 
   
   

Az F2002 a 48. nagydíj-versenyautó a Ferrari történetében. Az új autó a tavalyi gép alaposan átdolgozott változata, kecsesebb és áramvonalasabb burkolattal, és a továbbfejlesztett 051 jelű motorral. Megmaradt viszont a jellegzetes, széles orr - bár már nem lóg annyira, mint tavaly - a szögletes hűtőcsatornák, és a meredek élben végződő szívótorony, amelyek jellegzetessé tették az autót. Persze a látszat ellenére aligha akad olyan alkatrész, amely a korábbi típusból származna. Az új típus fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektettek az ideális súlyelosztás, és a minél alacsonyabb tömegközéppont megtalálására.

 
   
   

Többek közt ezt szolgálja az új, titánium öntvény házban elhelyezett hétsebességes, hidraulikus működtetésű váltó is, amely jóval kisebb és könnyebb, mint elődje. Az új támogatóknak köszönhetően változott a Ferrari festése is: Marlboro és a Shell mellett a Vodafone emblémája határozza meg az autó megjelenését, a hátsó szárnyon pedig megjelent az új számítástechnikai partner, az AMD logója.

 
   
   

Az F2002 és a megszokott páros, Barichello és Schumacher feladata az idén a bajnoki cím megvédése, amely az új McLaren és Williams autók és pilótáik ellenében nem ígérkezik egyszerű feladatnak.