Technikával a gyorshajtók ellen

2002.02.13. 15:42

 
   
   

Sebességkoráltozó eszközök bevezetését fontolgatják Angliában. A buszokban és teherautókban már bevezetett sebességhatároló elektronika vagy a vezetőt a gyorshajtás veszélyére figyelmeztető jelzőberendezések kötelezővé tételét fontolgatja a brit kormányzat. Ezzel gyakorlatilag meg lehetne szüntetni a gyorshajtás problémáját a szigetország útjain. A kezdeményezést számos, a közlekedésbiztonsággal foglalkozó civil szervezet támogatja, söt, egy felmérés szerint az autóvezetők közel 50 %-a sem ellenezne egy ilyen intézkedést. A dolog egyetlen szépséghibája, amelyre a helyi autóklub figyelmeztet, hogy sok esetben - például bizonyos balesetveszélyes helyzetekben, ahol a megoldás egy kövér gázfröccs lehet - kifejezetten káros lehet a sebesség merev korlátozása, de még a vezető figyelmét elterelő jelzés is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.