Toyota UUV tanulmány Genfben

2002.02.14. 10:32

 
   
   

A japán gyártó átmeneti járművel teszteli az európai vásárlók tűrőképességét. Az UUV tervezői szándéka szerint kategóriába sorolhatatlan autó, amely egyszerre igyekszik kielégíteni a terepjárókkal és a hagyományos személyautókkal szemben támasztott követelményeket. Az eredmény egy arányaiban és formai megoldásaiban a kisautókra emlékeztető négykerekű, amely azonban 4,43 méteres hosszával, 1,82 méteres szélességével és 1,65 méteres magasságával egyáltalán nem nevezhető kicsinek.

 
   
   

Az óriáscsecsemő-hatást erősíti a viszonylag nagy hasmagasság és a nagyméretű kerekek, amelyek az autó megfelelő terepjáró képességét hivatottak biztosítani, akárcsak a Toyota terepjárókból átvett négykerék-hajtás. Az UUV tágas belső terében a rendhagyó kialakítású műszerfal uralkodik, amelyen a vezető előtti hagyományos kerek műszerek mellett egy hatalmas monitor húzódik végig egészen a jobboldali ajtóig.

 
   
   

A Denso által kifejlesztett Glass Vision fedőnevű képernyő különféle navigációs és szórakoztató funkciókat nyújt a vezető és utasa számára. A Glass Vision különlegessége, hogy holografikus hatású képeket képes megjeleníteni. Az UUV a Toyota európai tervezőközpontjának munkája.