Opel: Agila helyett Matiz?

2002.02.14. 13:53

 
   
   

Ha a GM-nek sikerül megvennie a Daewoot, az könnyen legkisebb Opel modell végét jelentheti. A Matiz és az Agila ugyanis házon belüli konkurenciát jelentene egymásnak, amit a GM jelenlegi helyzetében mindenképp el szeretne kerülni. A legfrissebb hírek szerint a GM a Daewoo kisautót részesíti előnyben az amúgy meglehetősen sikeres Agilával szemben. Az ok kézenfekvő: míg az Agila nagyrészt azonos a Suzuki Wagon R+ típussal, csak a hajtásláncban van eltérés, addig a Daewoo kisautó, illetve annak esetleges utódja önálló konstrukció, így fel sem merül a vásárlókban, hogy helyette a Suzuki modellt válasszák.

 
   
   

Az Agila a tavalyi évben sikeresebb volt, mint a Daewoo Matiz, annak ellenére, hogy ez utóbbinak az ára kedvezőbb: a kis Opelből 84.000, míg a Matizból 70.000 kelt el. Hosszabb távon érdekes kérdéseket vet fel a Daewoo felvásárlása, hiszen nem tudni, hogy hogyan tudják majd kezelni a kisautó-fronton a szintén a GM érdekkörébe tartozó Suzuki és a Daewoo közt kialakuló belső versenyhelyzetet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.