A Tata az MG-Roverrel tárgyal

2002.02.14. 15:31

 
   
   

Elképzelhető, hogy az indiai kisautókat Európában az MG-Rover terjeszti majd. Egyelőre csak az angliai forgalmazásról folynak a tárgyalások, de egyesek elképzelhetőnek tartják, hogy az autókat Rover márkanéven árusítják majd Európában. A Tata szóvivője szerint úgy tervezik, az első évben 12.000 Indicát szállítanak majd a szigetországba, a forgalmazást pedig 2003 közepén kezdenék meg. A Tata jelenleg két személyautó-modellt készít, az Indica kisautót, és annak lépcsőshátú változatát, a napokban bemutatott Sedant. Az egyszerű felépítésű, de igen olcsó autók legnagyobb problémája az elavult motorkonstrukció, amely - lévén hogy nem felel meg az európai környezetvédelmi normáknak - eddig megakadályozta az 1998-ban bemutatott típus exportját. A pletykák szerint erre is megoldást hozhat a Roverrel kötendő egyezség, mivel a britek rendelkeznek a megfelelő motorral, de ezt a Tata szóvivője egyelőre cáfolta, mondván, hogy saját benzines- és dízelmotorjaikkal kívánják szállítani az autókat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.