Végre érkezik a MINI Cooper S

2002.03.01. 12:07

 
   
   

A genfi MINI stand vitathatatlan sztárja a MINI-család legizmosabb tagja: a One bemutatója óta az autós újságírók vágyának titokzatos tárgyává vált Cooper S lesz. Az 1,6 literes, kompresszoros benzinmotor 163 lóerő teljesítmény leadására képes, és 7,4 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-ra az 1140 kg tömegű autót, végsebessége pedig 218 km/h.

 
   
   

Ezek igazán remek számok, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a MINI kis mérete, direkt kormányzása, pazar futóműve és erős fékei folytán már a kistestvér is igen pozitív, gokart-jellegű élményt nyújtott.

 
   
   

A MINI tervezői arról is gondoskodtak, hogy a csúcsváltozatot még véletlenül se keverhesse össze senki a One vagy a Cooper modellekkel. Erről gondoskodik a motorháztető közepén terpeszkedő légbeömlőnyílás, az első-, hátsó és tetőspoilerek, és nem utolsósorban a sportkipufogó hátsó lökhárító közepéből kikandikáló duplacsöve. A belső térben pedig a sportülések, a bőr sportkormány és a fém lábtartó különböztetik meg a gyengébb változatoktól.