Versenyfronton nyomul az MG

2002.03.01. 14:10

Jól alakulnak az MG Motorsport dolgai. Most jelentették be, hogy két autójuk is bekerült a nyáron megjelenő nagysikerű TOCA videójáték következő sorozatába. Az egyik autó a tavalyi BTCC bajnokság során egy pole position-t és egy sprintgyőzelmet aratott MG ZS EX259, a másik pedig a múlt év során bemutatott MG ZR utcai változata.

 
   
   

A valódi BTCC sorozattal kapcsolatban is történtek fejlemények, sikerült főszponzort szerezni: a Mattel játékgyártó óriáscég, Hot Wheels sorozatának logoja fogja díszíteni a bajnokságban induló ZS EX259-ek motorháztetejét, oldalát és tetejét. A csapatnak ezen kívül sikerült megállapodást kötnie az Exxon olajvállalattal is, az évad folyamán a Mobil üzem- és kenőanyagait fogják használni.

 
   
   

Az MG már korábban is szövögetett szálakat a sikeres angol lányegyüttes, az Atomic Kitten tagjaival, most ezen a vonalon is tovább mennek. A csajok független csapatot indítanak, természetesen szintén MG ZS EX259-ek felhasználásával, sofőrnek pedig két feltörekvő tehetséget, Gareth Howell-t és Colin Turkington-t választották. A lányokat és a csapatvezetőket egyaránt roppant boldoggá teszi az együttműködés, akárcsak a két sofőrt tette az autó az első tesztelések alkalmával.

 
   
   

Mindeközben tevékenységük promótálására sikerült megszerezniük Mark Blundell korábbi Forma-1-es pilótát, az ITV szakkommentátorát, aki tavaly Le Mans-ban már versenyzett az MG Rover csapatában. Blundell az MG XPower programjának utazó nagykövete lesz, és a következőket nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban: "Elfoglalt, izgalmas és remélhetőleg örömökben gazdag év áll előttem. Büszke vagyok, hogy nagykövetnek választottak, és szeretném is eredményesen végezni a munkámat."