Mégsem Touareg lesz a VW terepjáró neve?

2002.03.07. 13:57

 
   
   

A legfrissebb hírek szerint a VW kénytelen újragondolni új típusának elnevezését, mivel a felmérések szerint sokakban negatív érzéseket keltene, ha autójukat egy nomád sivatagi népcsoportról neveznék el. Főleg Amerikában, a típus elsődleges piacán tiltakoztak a VW kereskedők, mondván, hogy a szeptemberi események után arabokra utaló névvel nem volna egyszerű autót eladni. Emellett angol nyelvterületen a Touareg szó kiejtésével is kevesen vannak tisztában, így több mint valószínű, hogy a németek kénytelenek lesznek új nevet találni a típusnak. Az is előfordulhat, hogy különböző néven kerül forgalomba a típus az Egyesült Államokban, és a világ többi részén, ahol a Touareg név jobban cseng. A Volkswagen történetében egyszer már előfordult egy hasonló eset: az első Golfokat Amerikában Rabbit néven forgalmazták. A terepjáró nevéről az autó őszi bemutatójáig döntenek a cég nevezéktani szakemberei.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.