Hatalmas veszteségek a Fordnál

2002.04.18. 12:22

 
   
   

Az idei első negyedévet is jelentős deficittel zárta a Ford. Az óriásvállalat mérlege ezúttal 800 millió dollár mínuszt mutatott a januártól márciusig tartó időszakban. Persze a helyzet nem olyan rossz, mint elsőre gondolnánk: a fenti összegből csaknem 700 millió egyszeri veszteség, amely korábbi, veszteségesnek bizonyuló befektetések deficitjének jóváírásából származik. Emellett a Ford típusok iránti kereslet kb. 6 %-os csökkenéséből mintegy 108 millió dollár vesztesége származott a cégnek. A cég egy évvel korábban ugyanebben az időszakban kb. egymilliárd dollár nyereséget termelt. A végleges számok jobbak, mint a szakértők korábbi jóslatai, ugyanakkor egyre inkább terjed az a vélekedés, hogy a Ford az agresszív költségcsökkentési lépések ellenére sem lesz képes az idén nullszaldóssá vagy nyereségessé válni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.