Késik a DC hibrid terepjárója

2002.04.26. 16:53

 
   
   

Mégsem készül el a Dodge Durango hibridhajtású változata. A 2000 végén beharangozott típust 2003-ban kezdték volna gyártani, de a gyártás előkészítését megszakították. Az okok közt a Durango következő generációjának közeli bemutatóját említettik, valamint azt a tényt, hogy a jelenlegi rendszer a viszonylag nagy többletköltség ellenére viszonylag kis üzemanyag-megtakarítást hoz a hagyományos benzinmotorokkal összehasonlítva. A Chrysler "through-the-road" elnevezésű rendszere voltaképp egy benzin- és egy villanymotor mechanikus kapcsolat nélkül, ahol az egyik az első, a másik pedig a hátsó kerekeket hajtja, így képes kiváltani a hagyományos négykerék-hajtást. A cég szóvivője szerint nem mondtak le arról hogy előbb-utóbb sorozatban gyártsanak ilyen hajtásrendszerrel működő járművet, bár eddig még nem döntötték el, hogy melyik típus lehet megfelelő erre a célra. A pletykák szerint a Voyager egyterűben vagy a 2003-ban megjelenő Chrysler Pacificában bukkanhat fel újra a Chrysler hibrid hajtásrendszere.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.