Az első hivatalos fotók a Volkswagen terepjáróról

2002.04.29. 15:39

 
   
   

A VW megjelentette az első hivatalos képeket a cég első terepjárójáról, a szeptemberi párizsi autószalonon bemutatkozó és jövő év elején forgalomba kerülő Touaregről. A BMW X5 és Mercedes ML osztályában harcba induló autó padlólemeze és összkerékhajtási rendszere azonos a konszern másik új terepese, a Porsche Cayenne-ével. A Touareg mintegy 10 centivel hosszabb, öttel szélesebb és másféllel magasabb, mint a BMW. A hajtás elosztása a két tengely között szabadon változtatható, a vezető választhat a gyári beállítások közül, vagy a körülményeknek megfelelően maga konfigurálhatja az aktuális nyomatékeloszlást.

 
   
   

Kezdetben két motorral, egy 3,2 literes 220 lóerős VR6-ossal, valamint egy brutális mértékű, 748 Nm-es nyomatékot leadó, ötliteres TDI V10-essel lesz kapható, a későbbiekben érkezik majd egy öthengeres 2,5 literes TDI, valamint egy 4,2 literes V8-as benzines. A váltó kézi és automata kivitelben is hatsebességes, utóbbi Tiptronic rendszerű, és Amerikába csak ezt szállítják.
A rabszolgakereskedő nomád törzsekre utaló nevet sok kritika érte, de végül a VW vezetése kitartott a nevek világszerte egységes használata mellett, pedig a SUVW nem volt rossz ötlet_