Készül az új Aston Martin Zagato

2002.04.30. 15:36

 
   
   

A két patinás cég régi együttműködést újít fel. Az olasz Zagato már több alkalommal szállított különleges, kézzel készített karosszériákat a brit gyártónak. A legismertebb közös munka az 1961-es DB4 Zagato, amely az alaptípusnál jóval merészebb külsejével és agilisabb természetével szerzett magának hírnevet. Később, az 1980-as évek második felében is készült egy Zagato karosszériás V8-as alapú kissorozat, amely szintén a világ legritkább autói közé tartozik. Most is egy hasonló modellt készül kiadni a két manufaktúra, ezúttal a DB7-es alapján.

 
   
   

Az autó formájáról egyelőre csak néhány részlet áll a rendelkezésünkre, de már ezekből is sejthető, hogy sokkal formabontóbb lesz, mint az alapmodell. A típus a hírek szerint az idei Párizsi Autószalonon mutatkozik be, ára az előzetes becslések a DB7-es és a Vanquish közé esik majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.