Újabb átszervezések a Fiatnál

2002.05.02. 13:55

 
   
   

Az olasz autógyártó a következő három évben több mint 4 milliárd eurót szeretne megtakarítani. Ennek érdekében felgyorsítják a belső étszervezést és számos típus gyártását Olaszországból más, olcsóbban működtethető üzemekbe helyezik át. A változások valószínűleg a nagy példányszámú olcsóbb modelleket érintik, így a Punto és esetleg később a Stilo gyártósorait is áthelyezhetik Mirafioriból a cég lengyel vagy török üzemeibe. A részleteket ugyan csak később közlik, de a célkitűzéseket már nyilvánosságra hozták: még az idén 1,1 milliárd, jövőre 1,4, 2004-ben pedig 1,8 milliárd euró megtakarítást szeretnének elérni. Ha mindez sikerül, akkor a Fiat autós üzletágának eladása végre lekerülhet a napirendről, és végre elkezdhetnék csökkenteni a cég 6,5 milliárd eurós adósságát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.