Tőzsdére viszik az Aston Martint?

2002.05.08. 16:30

 
   
   

A brit sportkocsigyártó első embere, Ulrich Bez szerint cége 2005-re kész lesz rá, hogy a tőzsdére vigyék. Bez elmondta, hogy a bejelentés mögött nem konkrét döntés áll, csupán a lehetőséget szeretnék megnyitni a Ford előtt, hogy ha szükséges, piacra dobhassa a cég részvényeit. A vezető a manapság roppant sikeres Ferrari példáját szeretné követni, ahol a közelmúltban szintén szóba került a cég tőzsdére vitele. A tőzsdeképesség ebben az esetben annyit jelent, hogy a cég képes megállni a saját lábán, és az anyavállalat segítségére csak olykor-olykor van szüksége. Ezt a cég a készülő új modell, az AM305-ös révén szeretné elérni, amelytől azt remélik, hogy a mostani kb. 1.000 darabos évi termelést az ötszörösére (!) lesz képes növelni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.