Hivatalos kedvcsináló az új GM modellekhez

2002.05.09. 14:04

 
   
   

Alig közöltük a legfrissebb kémfotókat, máris itt vannak a Cadillac SRX és a Chevy Colorado első hivatalos rajzai. Igaz, egyik skicc sem túlzottan meglepő az korábbi információk ismeretében, de jól mutatják a GM-nél folyó arculatépítési próbálkozásokat. Mindkét típusnál igyekeztek a tervezők beépíteni az erőteljes márkajellegzetességeket. Az SRX terepjáró stíluselemei nagy részét a CTS limuzintól és az XLR roadstertől örökölte. A függőleges fényszórók, a karosszéria erőteljes élei és sikjai, illetve a jellegzetes ötszögletű hűtőrács-forma láttán egy kiscsoportos amerikai óvodás is könnyedén felismeri majd apuci álmát, a családi Cadillac terepjárót, amelybe végre mindenki kényelmesen beleférhet, és nem csak horgászni, de operába is lehet vele menni.

 
   
   

A rajzon kívül az SRX esetén bevetették a mutogatósbácsi-stratégiát is, amely manapság egyre divatosabb a luxusautó-gyártók körében: a képen a Cadillac-főnök, Mark LaNeve mellett az autó orrának egy kisebb darabja kandikál ki a ponyva alól. Így talán többen kivárják majd a forgalmazás 2003 közepén esedékes megkezdését ahelyett, hogy türelmetlenségükben valamelyik vetélytárs valamelyik hasonló típusával vigasztalódnának.

 
   
   

A másik, nagyobb tömegeknek szóló újdonság a szintén a jövő évben megjelenő Chevrolet Colorado, amely szintén követi a legújabb márkatársak erőteljes stílusát: a legfeltűnőbb elem - akár a többi Chevrolet terepjárón - itt is a böszme első lámparendszer, amelyet egy vízszintes csík oszt ketté. Emellett jellegzetesek a szögletes kerékjárati ívek is, bár a képen jól látszik, hogy a Colorado nem lesz egy óriás: az Isuzuval közösen fejlesztett modell az amerikai kisteherautó-vásárlók ingerküszöbének alsó határát súrolja.