Kormánysegítség a Fiatnak?

2002.05.17. 11:21

 
   
   

Olaszország kész segíteni az eladósodott autógyártón - jelentette be Silvio Berlusconi miniszterelnök. A felajánlás azután hangzott el, hogy a Fiat bejelentette, rossz anyagi helyzete miatt kénytelen elbocsátani 2.800 dolgozóját. Első lépésként a mai napon Roberto Marioni munkaügyi miniszter ül le tárgyalni a Fiat vezetőivel, hogy tájékozódjon a vállalat valós helyzetéről és felmérje a segítség lehetséges módozatait. "Mindenképp beavatkozunk, ha ez szükségesnek látszik" - mondta Marioni a megbeszélés előtt. "A Fiat Olaszország legfontosabb magánkézben lévő iparvállalata, így őszintén reméljük, hogy minél hamarabb talpra tud állni" - mondta Berlusconi, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy csak a piaci verseny szabályai szerint hajlandóak segítséget nyújtani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.