Selénia-Börzsöny Rallye 2002

2002.05.27. 10:40

Diósjenő , 2002-05-26

 
   
   

Az Alfa Romeo Club Magyarország ez év május 26.-ára szervezte legújabb találkozóját. A tagok reggel 9. 00-kor önszervezőtek a Váci úti Agip kútnál, fényesre ápolt Alfák és büszke gazdáik üdvözölték egymást a viszontlátás és bajtársiasság jegyében.

Az idei a harmadik rali, amit Diósjenőn tartanak , az esemény fő támogatója Selénia motorolaj magyarországi képviselője. Az Alfa Romeo Club éves rendezvénye 96 kilométeres, meglepő feladatokkal tűzdelt kört ír le a festői Börzsönyben. A verseny lényege nem az eszeveszett száguldás, hanem feladatok pontos megoldása a vélelmezett szintidőn belül. Persze ez így túl egyszerű lenne. Az itiner tökéletes, ám a pálya nagyon karcos: aki kényelmes hétvégi autózásra indult, alaposan elszámította magát.

 
   
   

Már a pálya első szakaszától a mellékvese elkezdte termelni az adrenalint, és a résztvevőket átjárta a Cuore Sportivo. Gumicsíkok az aszfalton, hörgő boxer és TS motorok zaja tartotta félelemben Nógrád vadállományát. Az itiner által pontosan körülhatárolt ámokfutás iramát a gyémántintelligenciával kigondolt feladatok végrehajtása tarkította. Ám olyan problémák megoldása, mint a királyházi üdülő gondnokának telefonszáma vagy Matyó József feleségének leánykori neve még a legelvetemültebb alfista fantáziáját is próbára tette. A feszített tempót nem várt akadály kényszerítette megtorpanásra a határ őrei megálljt parancsoltak. Gyanújuk , hogy Szlovákiába irányuló tömeges Alfacsempészetre bukkantak, hamar szertefoszlott. Aki megállt, időt vesztett.

 
   
   

Átvágtunk a pataki búcsún, ahol a helyiek lelkesedését néhányan intenzív kézifékes fordulóval jutalmazták. Eksztázisba estünk a rétsági körforgalomba, majd néhány gyors kanyar, és Diósjenő csendes utcáit a rajtot követő harmadik órában ismét porfelhő lepte el. Az ötven tagú mezőny könnyek és vér nélkül célba ért.

Takács Ákos elnök és klubtársai nagyot alakítottak, profi módon megszervezett és lebonyolított programnak lehettünk részesei. Elismerés Vígh Istvánnak, aki biztosította találkozó színhelyét illetve a nagyszerű büfét.
Ebéd után két óra szieszta, míg a rendezők eredményt összesítenek .
A találkozó visszarepít az autózás hőskorába, amikor a versenyzés a lelkes automobil-tulajdonosok nagyszerű hétvégi szórakozása, nem a megfizethetetlen technika öncélú magamutogatása volt. E a napon az országban más említésre méltó nem történt.

Helyezések: 1. Kackstetter Pál 2. Rakoncza Ádám 3. Gonda-Veres páros

(bakos-koppánymédia)