Elbocsátások a Kamaznál?

2002.06.18. 12:13

 
   
   

Szergej Kogogin, a jónevű kamiongyár vezérigazgatója cáfolta az orosz miniszterelnök-helyettes, Ravil Muratov nemrégiben tett bejelentését, miszerint 15 000 dolgozó elbocsátására kerül sor hamarosan a cégnél. Kogogin a szakszervezetek vezetőivel tartott tanácskozáson jelentette be, hogy ő nem adott ki utasítást létszámleépítésre, és a vezetés egyéb szintjein sincs erre szándék.
A Kamaz 1998 óta folyamatosan növelte termelését és ezzel párhuzamosan dolgozóinak létszámát, de 2001 végére a kereslet visszaesése miatt a gyár több alkalmazottal rendelkezett, mint az a 2002-es üzleti terv teljesítéséhez szükséges volt. A nyereséges működés fenntartása érdekében 2002 első harmadában 3160 embert bocsátottak el, közülük többen nyugdíjba mentek, és 1710 új dolgozót vettek föl, így a létszám csupán 1450-nel csökkent. Kogogin szerint a dolgozók létszámát összhangba kell hozni a termelési kapacitással, így év végén maximum 51 000 alkalmazottjuk lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.