Négykerék-hajtású újdonság a Mazdától

2002.06.20. 14:59

 
   
   

A japán gyártó bemutatta az Mazda 6 Sport Wagon összkerék-hajtású változatát. A típus, amelyet Atenza Sport Wagon 4WD néven augusztus elsejétől lehet megvásárolni Japánban, hajtásrendszerén kívül alig különbözik a jövő héttől kapható kétkerék-hajtású Sport Wagontól. Az autót egyelőre 2,3 literes 175 lóerős motorral és 5 sebességes automataváltóval tervezik piacra dobni. Európába és Amerikába azonban várhatóan már szélesebb motorválasztékkal és az automata mellett kézi váltóval érkezik a nálunk Mazda 6 néven ismert típus. Meg nem erősített hírek szerint ez a típus szolgál majd alapul egy "terepesített", emelt futóművű változatnak, és a most bemutatott hajtásrendszer kerül a majdani csúcsmodellbe, a több mint 250 lóerős turbómotorral felszerelt MPS-be is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.