EU: új autóforgalmazási szabályok csak 2004-től

2002.06.21. 13:46

 
   
   

Úgy tűnik, az autógyárak haladékot kaptak terjesztési hálózatuk átszervezésére. A Reuters szerint az Európai Bizottság által az idei évre tervezett szabályváltozások, amelyek az európai autóárak egységesítését szolgálták volna, és megszüntették volna a gyártók és a márkakereskedők közt fennálló exkluzív kapcsolatot, legkorábban két év múlva léphetnek életbe. A döntésben illetékes versenyfelügyelő, Mario Monti a hírek szerint az ügyben egyébként semmilyen jogosultsággal nem rendelkező Európa Parlament kérésére tekintettel változtatott az új szabályok bevezetésének menetrendjén, időt adva az autógyártóknak és az autókereskedőknek a szabályváltozásokhoz való alkalmazkodásra. A jelenlegi szabályok, amelyeket eleve átmeneti jellegűnek szántak, az idén szeptemberben vesztenék hatályukat, de az átmeneti időszak két évében még érvényben maradnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.