Formatervezési díjat nyert a Primera

2002.06.28. 11:57

 
   
   

Negyedik alkalommal nyerte el a Nissan a Design Zentrum Nordrhein-Westfalen formatervezésért kiadott "Red Dot" díját Németországban. Az idén a Primera a "Termék Formaterv" kategóriában beérkezett 1479 pályázat közül lett a győztes, az innovativitás, a funkcionalitás, az ergonómia és a környezetbarát kialakítás szempontjai alapján.
A zsűri egyik tagja így nyilatkozott az autóról: "A Nissan Primera valósággal megnyitja a hagyományos limuzin-formákat - a motorház- és a csomagtér-fedél egy elegáns és áramvonalas egységgé olvad. E formavilág a tágas tér és a kényelem magas fokát teszi lehetővé a belső térben. A belső kialakítás magas szintű funkcionalitásával együtt a Nissan Primera élesen kitűnik az utakon környezetéből."
A Primera eredeti formatervét Stéphane Schwarz készítette a Nissan Design Europe-nál Münchenben, és a díj átvételekor a következőket mondta: "Nagyon megtisztelve érezzük magunkat, hogy megkaphattuk e díjat a Primerá-ért. Azt bizonyítja, hogy az üzenetet, amit az új Primera révén közvetíteni kívántunk, jól megértették. E díj eljut a tervezők csapatának minden tagjához, akik lelkesen dolgoztak e terven."
Korábban a Nissan 1993-ban a Nissan Micra, 1996-ban a Nissan Almera és 2001-ben a Nissan Almera Tino modellekkel szerezte meg a "Red Dot" díjat.