Sportkocsiálmok a jövő tervezőitől

2002.07.11. 14:21

 
   
   

Különleges kiállítás nyílt San Franciscóban az Academy of Art College hallgatóinak munkáiból. A diákok a Peugeot tervezőitől kapták feladatukat: olyan sportautót kellett tervezniük, amely elsősorban a vezetés élvezetét szolgálja. Végül hét hallgató munkáit állították ki, és számos érdekes megoldás született a Coupster fantázianevű típus formájára.

 
   
   

Akadt többek közt a '20-as éveket idéző hosszúorrú csoda, klasszikus orrmotoros roadster buborék-tetővel és csodás idomokat felvonultató középmotoros kupé is. A legcsodálatosabb - és egyben közös - vonás ezekben a járműtervekben, hogy mindegyik kompromisszummentes álomautót ábrázol, amilyenből nagyon kevés létezik. Sajnos nem valószínű, hogy bármelyik is megvalósul közülük, akár csak egy egyedi példány erejéig is, de egy pillantást mindenképp megérnek...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.