V90: kombi csúcsmodell a Volvotól?

2002.07.17. 12:40

 
   
   

Állítólag jövő januárban tanulmányautó formában Detroitban mutatkozik be egy hatalmas Volvo kombi. A végleges változat bemutatóját 2005-re várják a jól értesültek, akik azt is tudni vélik, hogy a mega-kombi lesz a svédek legnagyobb modellje.

A V90-nek állítólag nem lesz limuzin megfelelője, ami azért meglepő, mert méreteit tekintve a Mercedes S osztályhoz vagy a 7-es BMW-hez mérhető. A méreteihez illően kényelmes modellben akár hét fő is utazhat majd, de szükség esetén akár egy teljes költöztetés is lebonyolítható a lehajtott ülésekkel kb. 2 köbméteres raktérben. Ezzel a Volvo megoldhatja a luxusmodellre vágyó nagycsaládosok és az elegáns régiségkereskedők összes gondját, Amerikában pedig a Beverly Hills-i anyukák válthatják fel vele az öreg Lincoln kombit. Az autónak emellett állítólag lesz négykerék-hajtású változata is, amely sikerrel pályázhat a tehetős orvvadászok kedvenc menekülőjárműve címre.

A bálna-méretekhez persze megfelelő teljesítmény dukál: az alapmodellekbe 220 lóerő körüli teljesítményű benzines és dízelüzemű V6-osok kerülhetnek, amelyek a Ford motorpalettájáról származnak majd, míg a legerősebb változatba a jólértesültek szerint egy, a Yamahával közösen fejlesztett keresztben beépített 4 literes V8-as dolgozhat több mint 300 lóerővel elősegítve az óriáskombi haladását.