MG-ZT dízelmotorral

2002.07.18. 15:18

 
   
   

Az MG-Rover ma bejelentette, hogy megújítja a Rover 75-ön alapuló sportosabb ZT szériát. A legfontosabb újítás a Rover modellekből már ismert kétliteres CDT közös nyomócsöves befecskendezésű dízelmotor bevezetése. A ZT ezzel a116 lóerős motorral nem képes igazán sportos teljesítményekre: gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra több mint 11 s, végsebessége pedig 193 km/h. Ezt ellensúlyozandó az autó átlagfogyasztása vegyes használatban 5,6 liter, és igen alacsony károsanyag-kibocsátás jellemzi.
A másik jelentős változás a sportos futómű lágyabbra hangolása. A viszonylag jól sikerült beállítás ugyanis elriasztotta a kényelmesebb vásárlók egy részét, sokak számára túl feszesnek bizonyult. Akiknek a korábbi beállítások tetszettek jobban, az MG-Rover sportfutómű elnevezéssel extraként kínálja majd az eddig használt feszesebb hangolású futóműelemeket.
Emellett a limuzin változat alapváltozatain az eddigi hátsó szárnyat egyszerűbb, kevésbé hivalkodó légterelő váltja fel, amely állítólag szinte ugyanazt a leszorító erőt biztosítja. További fejlesztés, hogy 20 új színnel bővítették a ZT színválasztékát, amelyek között néhány különleges lumineszkáló fényezés is található.