Elektronikus hibák a VW Phaetonban

2002.07.23. 10:20

 
   
   

A VW luxuslimuzin bonyolult elektronikája újabb csúszást eredményezett a gyártási ütemtervhez képest. A navigációs rendszer és a fedélzeti számítógép programjában felfedezett hibákat már javítják az eszközöket szállító Siemens-VDO és a VW szakemberei, de a programok átírása mintegy 10 héttel késlelteti a tömeggyártás beindítását. A VW gyártásért felelős igazgatója, Volker Weisgerber elmondta, hogy csak akkor kezdik meg a gyártást, ha az autón minden száz százalékosan működőképes. Az első példányok így várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején kerülhetnek leendő tulajdonosaikhoz. Az első hónapokban az autó napi 18-20 példányban készül majd, de a tervek szerint 2004-ig meg szeretnék közelíteni a napi 70 darabos kapacitást, ami nagyjából évi 20.000 autót jelentene. Eddig mintegy 700 autót készítettek, ezek nagyobb része bemutatótermi példányként a márkakereskedőkhöz került. A típus iránt a VW szerint már most nagy az érdeklődés, eddig több mint 12.000-en jelentkeztek tesztvezetésre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.