Kémfotók az új Mercedes SLK-ról

2002.07.30. 12:11

 
   
   

Nevadában, sivatagi tesztelésen kapták le az új SLK-t. Bár a fekete takarólemezektől nem sok minden látszik az autóból, az információk szerint az új roadster hegyes F1-szerű orrésze, a két pár kerek fényszóró és a lekerekített hátsó az SLR koncepcióautóra emlékeztetnek.
Körülbelül tíz centivel nő az autó hossza és tengelytávja, és ennek megfelelően tágasabb lesz a belső tere is. A tetőt rejtő részt állítólag sikerült kisebbre méretezni, így megnőtt a csomagtér.
A jelenlegi C-osztály rövidített padlólemezére épített autót ismét széles motorválasztékkal kínálják majd, lesz négyhengeres 1,8-as 190 lóerővel, 3,2 literes V6-os két változatban 211 és 258 lóerővel, és a későbbiekben érkezik az utóbbi AMG változata 350 lóerős teljesítménnyel.
Az SLK bemutatójára várhatóan a 2004-es Genfi Autószalonon kerül sor, a kereskedésekbe pedig legkorábban 2004 májusában érkezhet meg.

Forrás: Brenda Priddy&Co.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.