Agykutatásokat pénzel a General Motors

2002.08.09. 16:08

 
   
   

Az autógyártó arra kíváncsi, hogy az emberi agy hogyan reagál ha egyszerre többféle információt kell befogadnia. Ez a probléma manapság egyre inkább előtérbe kerül az autóba épített telematikus rendszerek terjedésével. A Wayne Egyetemen folytatott kutatásokból arra szeretnének rájönni, hogy az agy mely területeit és milyen mértékben foglalja le a vezetés, illetve a közben érkező más jellegű képi- és hang útján érkező információk. A kutatók egyelőre mágneses rezonancia-vizsgálattal (MRI) készítenek képeket a vezetés-szimulátorban ülő kísérleti alanyokról, miközben azokat különféle figyelemelterelő hatásoknak vannak kitéve. A vizsgálatoktól azt reméli a gyártó, hogy segítenek olyan telematikus rendszerek kifejlesztésében, amelyek a lehető legkevésbé vonják el a vezető figyelmét az aktuális forgalmi szituációtól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.