Fiat Sedici: kiszivárogtak a gyári fotók

2005.11.23. 09:34


Galéria - kattintson a képre

Nem titok többé, hogy milyen lesz a Fiat-Suzuki szabadidőautó, bár a hivatalos bemutatóig még több mint egy hét van hátra. A hivatalos fotókból ráadásul az is kiderül, hogy az első Magyarországon készülő Fiat a Sedici nevet kapja. A képek mellett adatokat is olvashatunk az új modellről a nyugat-európai szaksajtóban, amelyek feltételezhetően már a hivatalos sajtóanyagból származnak, akárcsak a fotók.


Galéria - kattintson a képre

Ezek szerint a Sedici 4,11 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,62 méter magas lesz, tengelytávja pedig kerek 2,5 méter lesz, azaz a magasságától eltekintve leginkább a Fiat Stilóhoz vagy a Suzuki Lianához hasonlítható, miközben arányait tekintve talán a Suzuki Ignishez áll a legközelebb. Ha valódi terepjárásra láthatóan nem is igen alkalmas a Sedici, a 190 mm körüli hasmagasság révén egy átlagos személyautónál alkalmasabb lehet gyengébb minőségű, esetleg burkolatlan utakon való közlekedésre,


Galéria - kattintson a képre

egyedül a 205/60R16-os kerekek adnak okot némi óvatosságra. Az első Fiat-Suzuki jellegzetes arányainak egyetlen hátránya, hogy nem lesz túlzottan tágas a belseje; erre utal legalábbis a csomagtartó 270 literes mérete. Az eddigi információk szerint kezdetben kétféle motorral szállítják a Sedicit. Az 1,6 literes, 107 lóerős benzines a Suzukitól, az 1,9 literes, 120 lóerős JTD dízel a Fiattól érezik. A motor teljesítménye mind a négy kerékhez eljuthat, bár úgy tudjuk, a sofőrnek lehetősége lesz rá, hogy az állandóan is használható négykerék-hajtást kikapcsolja.

A Sedici ősbemutatóját a menetrend szerint Bolognában tartják december első napjaiban, de ha minden igaz, addigra már nemigen lesz min meglepődnünk.