Ilyen lesz a Peugeot 207-es

2006.01.05. 15:25


Galéria - kattintson a képre

Még vagy egy hét van a sajtóbemutatóig, de már most kiszivárogtak az első képek a Peugeot új kisautójáról. A fotókon is látható, hogy az új modell a 407-es, illetve a felújított 307-es stílusában készült. A nagy, ferde metszésű első lámpák és a hatalmas, vicsorgó-vigyorgó szájat mintázó hűtőrács láttán el sem lehet téveszteni, hogy melyik márkához tartozik a 207-es.


Galéria - kattintson a képre

Az autó méreteit tekintve követi a nagy vetélytársakat, a Fiat Grande Puntót és a Renault Clio III-ast. Az előzetesen kiszivárgott információk szerint a hossznövekedés 140 mm, azaz a 207-es kb. 3,97 méteres lesz. A motorválaszték zömmel ismerős négyhengeresekből áll majd. A kezdetekkor két 1,4 literes, egy 75 és egy 90 lóerős négyhengeres, valamint egy 1,6 literes, 110 lóerős motor


Galéria - kattintson a képre

alkotja a benzines palettát. A dízelmotorok hengerűrtartalma és teljesítménye szinte pontosan ugyanezt a mintát követi, az egyetlen különbség, hogy az alapkivitelű 1,4 literes HDi csak 70 lóerős. A motorpaletta később természetesen bővül: a BMW-vel közösen kifejlesztett 1,6 literes benzines turbómotor és egy erősebb dízelmotor megjelenésére is számítani lehet.

Mindez persze még nem biztos, de néhány napon belül minden megtudhatunk a típusról, élőben pedig az idei Genfi Autószalonon, március elején lesz látható a Peugeot új kisautója.