Felújították a Mercedes E osztályt

2006.04.11. 14:11

Ha nem olvassuk, nem is vettük volna észre, hogy átalakult a Mercedes középső modellje, annyira óvatosan nyúltak hozzá a tervezők.


Galéria - kattintson a képre

A lökhárítókon és a tükrökön módosítottak egy keveset, és a belső térben találunk új anyagokat, valamint új kormánykereket és klímavezérlő felületet, de az autó megjelenése lényegében változatlan maradt. Ez persze érthető is, hiszen az E osztály külsejével eddig sem volt baj, inkább a megbízhatatlan elektronika miatt zúgolódtak a vásárlók. Ebből az új változatban sincs kevesebb, sőt, az alapfelszereltség része lett a baleseteket előre jelző Pre-Safe rendszer, és egy új, elektronikusan vezérelt fényszórórendszer, az Intelligent Light System is rendelhető lesz az autóhoz, amely a DaimlerChrysler közleménye szerint éjszaka jelentősen növeli a látótávolságot.


Galéria - kattintson a képre

A motortérben már több a változtatás. Az E200, az E 200 CDI, az E 220 CDI és az E 320 CDI motorjait átdolgozták, így alacsony fordulatszámon állítólag növekedett a leadott forgatónyomaték, és javult a teljesítmény is, bár ezeket a változtatásokat egyelőre nem számszerűsítették. Az E 500-asba az S osztályban már megismert 5,5 literes, 388 lóerős V8-as került, így az autó 6 helyett akár 5,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t. Az AMG változat szintén új motort kapott: az 5,5 literes kompresszoros nyolchengeres helyett az új, 6,3 literes V8-as 514 lóerős változatát szerelik az autóba, amely ennek következtében az E 63 AMG nevet kapta.

A felújított E osztályt a Mercedes a New York Auto Show-n mutatja be, de a sajtóközlemény szerint június elejétől Európában is kapható lesz.