Felújítás előtt az Infiniti G35

2006.04.18. 10:33

New Yorkban mutatták be az áttervezett típust, de a forgalmazás, és vele a részletes bemutató csak novemberre várható. Az Infiniti G35 sorozat, amely csavarról csavarra megegyezik a Japánban forgalmazott Nissan Skyline-okkal, lényegében a szokásos modellfrissítésen esik át.


Galéria - kattintson a képre

A formai változtatások nem igazán meglepőek, miután Januárban egy kupé-tanulmányon már megmutatták, hogy mit, és milyen stílusban módosítanak. Szélesebb és alacsonyabb, a külső széleken felfelé kunkorodó első fényszórók, hasonló stílusban módosított hátsó lámpák és új lökhárítók jellemzik a megújított G35-öst, az autó törzse azonban változatlan maradt. Az összhatás egy picit talán agresszívebb lett, de a változtatások szerencsére nem rontottak rajta, így a Nissan vezetése joggal reménykedhet benne, hogy a típus továbbra is az Infiniti márka legkelendőbb terméke marad.


Galéria - kattintson a képre

A lemezek alatt sem történtek hatalmas változások, bár a G35 ezen túl hátsó- és négykerék-hajtással is kapható lesz, és a jól ismert VQ35 jelzésű, 3,5 literes motorból is egy erősebb, több mint 300 lóerős változatot építenek be, ugyanazt, amelyet a Nissan 350Z-ben találunk. A motorhoz a vásárló kívánsága szerint ötsebességes, kézzel is kapcsolható automata, vagy hatsebességes kézi váltó csatlakozhat. Az autó felszereltsége csupa olyan megoldással bővül, amelyek az eredeti G35 bemutatása óta terjedtek el a luxusautó-piacon, és már nagyon hiányoztak az Infiniti bestselleréből. Így a felújított változatba többek közt tolatókamera, műholdas rádióval egybeépített, a pillanatnyi forgalmi helyzet kijelzésére is alkalmas navigációs rendszer, és a követési távolságot is figyelembe vevő sebességtartó automatika is került.

Egyelőre a G35 szedán változatán mutatták be a változtatásokat, az átdolgozott kupé csak 2007 elején érkezik. A korábbi ígéretek alapján reménykedhetünk benne, hogy hamarosan Európában is találkozhatunk a luxus-Nissanokkal, köztük a megújult G35-össel. A Renault-Nissan szövetség vezetése 2008-ra ígérte a márka itteni bevezetését, bár ezzel kapcsolatban még mindig elég sok a bizonytalanság.