Nissan Altima 350Z arccal

2006.04.21. 11:07

Az amerikai családi modell alapos felújításon esett át, bár az eladások alapján erre nemigen lett volna szükség. Az autóból tavaly is 255 ezer példány fogyott, több, mint bármely más Nissanból az Újvilágban, és így a negyedik helyre lépett a kontinensen a személyautók versenyében, de a bemutató óta eltelt már négy év, így a japán gyártó nem ülhetett a babérjain.


Galéria - kattintson a képre

A 2002-ben Észak-Amerikában Év Autójának választott típust a bevált recept alapján dolgozták át: az első és hátsó kialakítást gyúrták át, valamint az autó belső terén módosítottak. Mindez persze nem érdemelne sok szót egy számunkra ennyire távoli típus esetében, de a fazonigazítás igazán látványosra sikerült, mivel a tervezők a 350Z stíluselemeit használták fel. Az új első és hátsó lámpák egyértelműen a sikeres sportkocsit idézik, sőt, még a sárvédőívek szögletes profilja is ismerős lehet.


Galéria - kattintson a képre

Műszaki szempontból persze nincs sok köze egymáshoz a két típusnak, hiszen az Altima elsőkerék-hajtású, és fokozatmentes automata váltóval készül. Az egyetlen közös pont a Nissan jól ismert 3,5 literes, V6-os motorja, de a szedánban ez is csak 260 lóerős, és persze csak a drágább változatokhoz jár, hiszen az olcsóbb modellekbe egy 175 lóerős, 2,4 literes négyhengerest szerelnek.

Az Altima ebben a formájában még legalább három évig piacon maradhat, és úgy tudjuk, 2007-ben egy hibrid hajtású változattal bővíti a kínálatot a Nissan.