Kémfotón a következő Citroën Picasso

2006.06.08. 12:45


Galéria - kattintson a képre

Már nem is nagyon takargatják a franciák az új egyterűt, ami érthető is, hiszen csupán néhány hónap van hátra a hivatalos bemutatóig. A Picasso igencsak megérett már a leváltásra, hiszen 1998 óta piacon van, és bár az egykor forradalminak tűnő gömbölyded forma még ma sem tűnik elavultnak, az újabb és újabb vetélytársak mellett egyre kevésbé rúghat labdába a Citroën tágas ötszemélyese.

A formatervezők a második generációnál láthatóan két fontos feladatot kaptak. Egyrészt meg kellett őrizniük valamit a jelenlegi Picasso karakteréből, másrészt viszont be kellett illeszteni a típust a Citroën jelenlegi arculatába. A fotókon jól látszik, hogy sikeresen megoldották a feladatot, bár az első generáció eredetisége mintha közben elveszett volna. Praktikus oldalról az új modell persze mindenképp jobbnak ígérkezik, mint az elődje. Az óriási üvegfelületek még szellősebbé teszik a belső teret, amely a csaknem teljesen függőleges oldalfalaknak


Galéria - kattintson a képre

és az autó méretnövekedésének köszönhetően fizikailag is nagyobb lehet. A franciák egy nagyon lényeges hiányosságot is pótolnak az új Picassóval. Ebből már kész rövidebb és hosszabb változat is, akárcsak a Renault Scenicből, így aki a jövőben hétüléses kompakt egyterűt szeretne, az is megtalálhatja a neki megfelelő típust a Citroën kínálatában.

Sajnos az autó műszaki adatait még pletykából sem ismerjük, de a bemutatóra szerencsére már nem kell sokat várnunk. A típus élőben először az idei Párizsi Autószalonon lesz látható, de az első adatok és hivatalos képek valószínűleg még korábban napvilágot látnak.